Запечен свински джолан
свински джолан - 2 бр. с кожа
картофи - 3 - 4 средно големи
кромид лук - 1 глава жълт
чесън - скилидки нарязани на филийки
розмарин - на връхчета
сол
черен пипер
червен пипер - лютив или чили
вода
олио - за намазване на тавата
В тава за печене поставяме предварително овкусения и натрит със сол, червен пипер и смлян черен пипер джолан.
Дъното на тавата намазваме с малко олио. Тавата слагаме във фурната на решетката по средата. Под нея поставяме друга тава в която сипваме на половина вода, добавяме парчета картофи, кромид лук, скилидки чесън.
Поръсваме джолана и с малко розмарин на връхчета. Печем при температура не по висока от 200 градуса като периодично обръщаме джолана и заливаме със соса, който се е отделил по време на печенето.
Сервира се с картофи и зеленчуци по желание.