Защо е полезен зародишът от пшеница

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Защо е полезен зародишът от пшеница
158477

Пшеничният зародиш е онази малка частица от житното семе, с най-много витамини и минерали. Всъщност зародишът е малкия ембрион на житното растение, който ще „подхрани” бъдещото голямо растение. Точно поради тази причина съдържа толкова много полезни хранителни вещества.За съжаление при преработката на житото в бяло брашно, пшеничните зародиши са напълно премахнати, тъй като здравословните мастни киселини на зародиша гранясват бързо. При преработвателния процес, мелниците отстраняват зародишите, за да увеличат срока на годност на брашното. Това е и една от причините да не се консумират продукти от бяло брашно.

За вредата от бялото брашно вижте от тук!

Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft