Най-вкусните аламинути с кайма- сгответе бързо и евтино за цялото семейство

вход през zajenata.bg
1464838

Картофен пай с кайма

Необходими Продукти

ПЛАСТ С КАЙМА
кайма - 600 г
моркови - 1 малък
кисели краставички - 2 малки
лук - 1/2 глава
яйца - 1 бр.
сол
черен пипер
чубрица
доматено пюре - 5 с.л.
чесън - 3 скилидки
босилек
риган
ЗА КАРТОФЕНОТО ПЮРЕ
картофи - 600 г сварени
масло - 50 г
кашкавал - настърган по желание
сол

Приготвяне на Картофен пай с кайма

Нарежете ситно или настържете моркова и краставичките. Омесете ги с каймата заедно с подправките и яйцето. Оставете каймата за 30 минути на хладно.

Разстелете каймата върху намазнена тава и пъхнете да се пече около 15 минути. Междувременно запържете в малко олио в тиган скълцаните скилидки чесън и добавете размитото с малко вода доматено пюре. Овкусете с подправки.

Излейте соса върху каймата и върнете във фурната за още 5 минути. намачкваме картофите на пюре, овкусяваме го със сол и разтопеното масло. По желание може да добавите и настърган кашкавал в пюрето. 

разстелете го в тавата и направете вълни с вилица отгоре. Пъхнете отново във фурната да се запече, докато картофите добият кафеникав цвят по връхчетата.

1
2 3 4 5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft