Сочни спагети с малки кюфтенца
Необходими продукти
600 г кайма
1 яйце
1/3 ч.ч. хлебни трохи
1/4 ч.ч. газирана вода
4 скилидки чесън, пасирани
1/4 ч.л. бял пипер
1 1/2 с.л. зехтин
1 глава лук, наситнена
1/4 ч.ч. пресен риган, нарязан
3/4 ч.ч. червено вино
700 г домати от консерва
1 с.л. захар
500 г спагети
1 ч.ч. прясно мляко
босилек и пармезан на вкус
сол на вкус
Смесете каймата, яйцето, трохите, газираната вода, половината от чесъна, подправете на вкус, разбъркайте и оформете кюфтета. Оставете в хладилник. Загрейте олио, запържете лука, чесъна, ригана, щипка сол и запържете за 5 мин. при постоянно бъркане. Прибавете виното, докато се изпари. За соса смесете доматите, водата, захар и оставете да кипнат. Прибавете кюфтета и варете за 20 мин. Сварете спагетите по указанията на опаковката, изцедете. Прибавете към кюфтетата мляко, разбъркайте и загрейте. Смесете соса със спагетите, поръсете с босилек и пармезан и сервирайте.