Солен кекс с кайма
500 г кайма (смес)
200 г гъби
200 г пушена шунка
150 г масло
100 г кашкавал
50 г прясно мляко
40 г брашно
сол, черен пипер, чубрица, индийско орехче, кимион
2 с.л. галета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В половината масло запържете леко гъбите нарязани на парчета и шунката на кубчета. Прибавете каймата, разбъркайте. Посолете и прибавете всички подправки. В останалото масло запържете до златисто брашното и прибавете млякото студено като разбърквате често, за да не се получат топчета. С така получения сос бешамел залейте каймата и разбъркайте добре. Намаслете хубаво форма за кекс и поръсете с галета изсипете месната смес и поръсете и от горе с галета. Запечете за около 15 минути в предварително загрята на 200 С фурна. Извадете оставете да почине за 2-3минути и го обърнете в тавичка, поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната докато се получи коричка (2-5 минути).