Коледни сладки рецепти

вход през zajenata.bg
331165

Коледни меденки

брашно - 250 г

масло - 150 г, стегнато
яйца - 1 брой
мед - 1 с.л.
канела - 1 с.л.
портокали - настъргана кора на 2 портокала
сол - щипка
индийско орехче - 1/3 ч.л. смляно
джинджифил - 1 ч.л. на прах
масло - 50 г, за глазурата
мед - 100 г
сметана - 3 - 4 с.л. готварска
орехи - 50 г счукани
семки - 25 г белени слънчогледови
тиквени семки - 25 г белени

Пресейте брашното. Разбийте яйцата с маслото, добавете меда, щипка сол, настърганата кора на 1 портокал, джинджифила, канелата, индийското орехче и брашното.

Замесете хомогенно и еластично тесто и го сложете за 30 минути на студено.

В сух тиган запечете ядките. Добавете маслото, сметаната, медът и настърганата кора от втория портокал.

Кипнете сместа и бъркайте за 1-2 минути докато се сгъсти малко. Оставете сместа да се охлади и я пасирайте.

Разточете тънко тестото, изрежете сладки в желаните форми и ги подреждайте в тава, застлана с хартия за печене.

Сложете глазурата в пош или щприц и с най-тънкия накрайник украсете сладките с различни фигурки, лица и украса по ваше желание.

Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса, докато порозовеят. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft