Коледни сладки с портокалови кори
брашно - около 4 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
яйца - 1 брой 1 жълтък
масло - 250 г
бакпулвер - 1 пакетче
нишесте - 1 с.л. натурално
ванилия - 1 пакетче
портокали - настъргана портокалова/лимонова кора от 1 цитрус
канела - 1 ч.л. пълна
джинджифил - 1 с.л. на прах
Пресейте брашното с бакпулвера. Разбийте маслото със захарта и добавете яйцата. Разбивайте с миксер и добавете ванилията, канелата, джинджифила.
Започнете да добавяте от пресятото брашно и нишестето. Щом вече не може да се разбива с миксера, продължете на ръка. Замесете хомогенно тесто, без да го премесвате.
Сложете го за 10 минути във фризера, а през това време си подгответе 2 тави, леко намазнени или застлани с хартия за печене. Пълнете шприца с тестото и шприцовайте сладки в желаните форми.
Сложете ги да се изпекат в умерено загряна фурна, докато леко се зачервят. Готовите сладки слепете с мармалад по избор.