Коледни сладки с орехи
захар - 125 г
масло - 125 г меко
яйца - 1 брой
ванилия - 1 пакетче ванилова захар
канела - 1 к.л.
бакпулвер - 1 ч.л
сол - 1 щипка
орехи - по 1/4 орех за сладка
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.
След това добавете маслото и омесете гладко тесто. Готовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно.
Разделете тестото на топки, от всяка топка оформете продълговати салами, всеки нарежете на еднакви парчета.
Парченцата се оформят на топки с големина на орех и се нареждат в малки кошнички за печене или върху тава, застлана с хартия за печене.
Във всяка коледна сладка забодете по 1/4 или 1/2 орех. Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар.