Коледни сладки рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Коледни сладки с бутер тесто
331185

Коледни сладки с бутер тесто

бутер тесто - 500 гр.
конфитюр - по избор
жълтъци - 1 брой
пудра захар
ванилия - 1 бр.

Тестото се нарязва на квадрати със страна 8 см. Правят се разрези от всеки връх на квадрата към центъра. Поставя се по малко конфитюр в центъра.

Върховете се прегъват през един към центъра така, че да се образува звезда. Застъпват се и леко се притискат.

Сладките се нареждат в покрита с хартия за печене тавичка и се намазват с разбития жълтък. Изпичат се в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 15-20 минути-докато станат светло златисти.

Поръсват се с пудра захар, смесена с ванилията. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft