18 Юни 2012
54071
Не консумирайте транс мазнини
Жълтъкът ни предпазва от рак
Зелето съдържа сулфорафан
Консумирайте зеленолистни зеленчуци
Боровинки, къпини и малини са много полезни
Мазна риба
Пийте поне веднъж дневно зелен чай
Яжте повече плодове и зеленчуци
Спрете цигарите и алкохола
Консумирайте зеленолистни зеленчуци
В изследване, публикувано 2009 г. в сп. International Journal of Cancer, става ясно, че хората, консумиращи повече зеленолистни зеленчуци, като спанак, лапад и пр. имат с 50 % по-малко риск от заболяване от рак на кожата, в сравнение с хората, консумиращи по-малко. Учените предполагат, че точно фолиевата киселина, съдържаща се в зеленолистните зеленчуци помага при възстановяването на увредените клетки в организма.
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари