18 Юни 2012
54066
Не консумирайте транс мазнини
Жълтъкът ни предпазва от рак
Зелето съдържа сулфорафан
Консумирайте зеленолистни зеленчуци
Боровинки, къпини и малини са много полезни
Мазна риба
Пийте поне веднъж дневно зелен чай
Яжте повече плодове и зеленчуци
Спрете цигарите и алкохола
Не консумирайте транс мазнини
Колкото повече нездравословни мазнини консумирате, толкова повече се увеличава риска от развиване на ракови заболявания. От изследването, публикувано в сп. Journal of the National Cancer Institute, участвали повече от половин милион души, става ясно, че участниците, консумирали повече мазнини (около 40 % от техните дневни калории) имат с 23 % по-голям риск от развиване на смъртоносна форма на рак на панкреаса, отколкото онези, приемали по-малко мазнини с храната си (по-малко от 20 % от дневните калории). Съветът ни е: ограничете наситените мазнини и елиминирайте пържените храни и транс мазнините от своят ежедневен хранителен прием.
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари