3 Февруари 2013
26952
Кориандърт се счита и за подправка, и за билка
Какво съдържа кориандърът
Как да съхраняваме кориандър
Употребата на кориандър в кулинарията
Кориандърът действа защитно срещу салмонела
Плодовете на кориандъра стимулират
Кориандърът се използва като газогонно средство
Плодчетата на кориандъра не са отровни, но внимавайте
Кориандърът действа защитно срещу салмонела
Зърната на кориандъра имат завидна репутация на поддържащи здравословното ни състояние агенти. В някои части на Европа, той се смята за традиционно „анти-диабетично” растение, а в някои части на Индия той е почитан заради анти-възпалителните си свойства. В САЩ благодарение на наскоро проведени изследвания той е уважаван като подправка, имаща понижаващ нивата на холестерола ефект. Кориандърът е концентрирана на фитонутриенти подправка.
Много от гореизброените ефекти на кориандъра могат да бъдат приписани на изключителното му фитонутриентно съдържание и на съдържащите се в него съединения на активни фенолни киселини.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари