12 Февруари 2012
222177
Масово кашкавал се прави и от млечни концентрати
При кашкавала най-много измами има при зреенето
Кравето сирене не трябва да бъде неузряло
Какво е водното съдържание на сирене менте
Най-честата измама при производството на сирене
Палмовият кашкавал може да се отличи и при рязане
Как да познаем кашкавала по цвета
Кашкавалът от палма се познава на пипане
Ръбовете на буците сирене са заоблени
Сиренето с растителни мазнини е с прекалено бял цвят
Кравето сирене не трябва да бъде неузряло
В името на бързата печалба сиренето се прави така, че да може на третия ден да се продава, казаха експерти. Нормално кравето трябва да зрее 30-45 дни.
Масово се среща и сирене, чиято саламура явно е била разреждана. Има и "смес" с не по-малко от 50% сухо мляко. Сирене от мръсна суровина, което като постои по-дълго, пък има мирис на мастна киселина и дращещ вкус. При неподходяща температура на зреене, закваска или мая сиренето ставало горчиво.
Кравето сирене не трябва да бъде неузряло, прекалено меко, с видими дефекти (шупли). Такъв продукт е опасен за здравето, може да предизвика разстройство.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари