Лесна шоколадова торта
бисквити - 2 пакета обикновени, може и бишкоти или котешки езичета, както и готови блатове (3 бр.)
ябълки - 1 кг
тиква - 500 г
портокали - настъргана кора от 2 портокала
захар - 1 ч.ч. или повече, на вкус
орехи - 100 г счукани
канела - 1 - 2 ч.л.
ЗА КРЕМА
сметана - 1 заквасена
крема сирене - 2 опаковки
пудра захар - на вкус
ЗА ПОРЪСВАНЕ
какао - 1 с.л.
бисквити - 5 броя шоколадови
Настържете ябълките и тиквата. Сложете ги с 1 ч.ч. вода и захарта в съд на котлона да врат, докато течността се изпари, за около 30 минути.
На 15-тата минута добавете портокаловите кори. След като свалите сместа от котлона, се разбъркват с орехите и канелата.
Сметаната и крема сиренето се разбиват с пудра захар на вкус, докато се получи гладък крем.
В подходяща форма намажете по дъното и стените малко от крема. Отгоре подредете ред бисквити/бишкоти, отгоре разстелете част от ябълково-тиквената смес и крем.
Редувайте до изчерпване на количествата, като отгоре завършите с крем. Поръсете със смес от смлените какаови бисквити, какаото и малко канела.
Сложете тортата в хладилника за 1 нощ преди да поднесете.