Шоколадова торта със заливка
масло - 100 г
пудра захар - 100 г
шоколад - 100 г настърган
кафе - 1 с.л. равна, инстантно
яйца - 5 броя
галета - 80 г
ЗА ЗАЛИВКАТА
шоколад - 200 г течен
масло - 2 с.л. краве
какао - 1 с.л.
кафе - 1 к.л. разтворимо
В дълбока купа сипете затопленото масло, студената захар, настъргания шоколад. Разбийте всичко с миксер, докато получите гладък крем. Добавете разтвореното предварително в 1 с.л. топла вода кафе.
Добавете един по един жълтъците при непрекъснато разбиване. Накрая объркайте внимателно с разбитите на сняг белтъци.
Финално разбъркайте с галетата с дървена лъжица. Сипете сместа в подмазнена форма с отлепящи се страни и изпечете в умерена фурна, докато хване коричка и краищата леко се отлепят от формата.
Разтопете всичко в съд на котлона за заливката, като бъркате до хомогенизиране. Залейте охладената бърза шоколадова торта с топлата заливка. Оставете за 2-3 часа на хладно преди да поднесете.