25 Юли 2012
441029
Сьомга на фурна
Филе от сьомга със сос
Печена сьомга със сос от шам фъстък
Маринована сьомга
Сьомга със зеленчуци
Сьомга на пара
Сьомга на фурна с вино
Сьомга със сметанов сос и гъби
Сьомга във фолио с пресен копър
Печена сьомга с розмарин и лимонов сок
Сьомга с чесън и джинджиил
Маринована сьомга
Продукти:
400 г филе от сьомга
2 бр. лимони
2 бр. зелени лимони
1 връзка копър
2 с.л. зехтин
2 с.л. сол
1 ч.л. захар
черен пипер на зърна
Приготвяне:
Рибата се слага за 30 минути в камерата, за да може да се почисти по-добре от костите. Филето се реже на много тънки филийки с дебелина около 3 мм, поръсват се със сол и захар и се увиват в плътно затворено фолио. След като рибата престои около 6 часа в хладилника, парчетата внимателно се отделят и се изплакват със студена вода. Подсушават се и се подреждат в плато, заливат се със зехтина смесен със сока на лимоните, посипва се със зърната черен пипер и ситно нарязан копър. Чинията се слага отново в хладилник за 30 минути. Рибата се аранжира с парченца лимон и клонки копър.
Вкусни ястия рецепти
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари