Сьомга със зеленчуци
Продукти:
500 г риба сьомга (4 парчета по 125 г)
300 г цветно зеле
300 г броколи
2 бр. тиквички
2 бр. моркови
2 кубчета спанак
1 бр. лимон
4 стръка розмарин
125 г масло
сол, черен пипер
олио за пържене
Приготвяне:
Цветното зеле, броколито, тиквичките и морковите се почистват и се нарязват (аз ги оставям на по-големи резени), след което се слагат в подсолена вода да заврят. Варят се около 5 минути. Рибата предварително се посолява и се поръсва с черен пипер. Розмаринът се слага в тиган с малко олио, върху който се слага рибата. Пържи се на силен огън 5 до 8 минути от всяка страна до златист цвят. Рибата се слага в чиния, която е декорирана със зеленчуците, слага се спанакът, който преди това е бил 3 до 5 минути в микровълновата печка, и най-накрая се заливат със силно загрятото масло. Декорира се с нарязания на четвъртинки лимон.