Рецепти за любими Десерти

вход през zajenata.bg
302735

Мекици

Необходими продукти:

1кг. брашно
3 яйца
500г. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
около 200г. хладка вода
щипка сол
олио за пържене
пудра захар за ръсене или сироп
Начин на приготвяне:

Пресява се брашното и в него се слагат солта и содата. В отделен съд се разбиват яйцата и киселото мляко. Тестото се замесва с лъжица и се слага хладката вода. Прави се въз рядко тесто (да тече) и се оставя да отлежи около половин час. В кръгъл тиган с много горещо олио се шприцоват мекици. От тестото се прави обла пръчка, която изтича от шприца. Навива се спираловидно и се пържи от двете страни чрез разклащане на тигана, за да се облее отвсякъде с мазнина. Така мекиците набъбват. Опържените мекици се поднасят топли, поръсени със захар или залети с малинов сироп. Мазнината, в която се пържат мекиците, трябва да бъде в такова количество, че те да потънат в нея.
Приготвените по този начин мекици не поглъщат много мазнина. Останалата мазнина е много приятна на вкус и може да се използува за запръжка на фасул или други зеленчукови яхнии.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft