Пухкави милинки за неделя сутрин

вход през zajenata.bg
1872242

Милинки със сусам

1/2 кубче мая
500 мл топла вода
2 с.л.свинска мас
1 с.л.сол
1 с.л.захар

брашно за меко тесто


за заливката:

3/4 ч.ч.олио
1/2 ч.л.сол
1 с.л. пълна(с връх)царевично брашно(не царевичен грис)
1 ч.л. брашно
1 пълна с.л. сусам

Тестото се замесва от вечерта.Намазва се с олио и съдът в който е, се покрива с найлонова торба или фолио.Слага се в хладилника за студено и бавно втасване.
От тестото се режат малки,по възможност еднакви парченца,оформят се леко с ръка и се нареждат в намаслена с олио тава.
С пръст(с палец) се прави дупка във всяко топче и се оставят да втасат за около 30 мин.
След като поизпълнят тавата се заливат с почти горещата заливка.
В тиган се слага олиото,загрява се леко и се слага царевичното брашно,бялото брашно и солта.Запържва се около 3-4 мин-да смени леко цвета си.Заливат се милинките.
Добавяме и 1 с.л. сусам при запържването на заливката!Започнат ли някои зрънца да променят цвета си-веднага се сваля от огъня.

Тази заливка ги обгръща отвсякъде,дори и отдолу и след това ги прави много вкусни.Отвсякъде са обградени в царевично брашно,мазнина и сол.
Оставят се за още 15 мин да повтасат от топлото олио и се слагат да се пекат.До зачервяване.
Фурната се включва след като сложите тавата вътре.Така е при всички теста с мая.За да втасват постепенно,а не да ги ''грабне''огъня.
 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft