Неблагоприятни въгехидратни блокове (дa се използват в умерени количества) в Зоната
Варени зеленчуци:
Тukвa kecmeнka (1/4 ч. чаша)
Варен боб (1/8 ч. чаша) • цвеkло, нарязано (1/2 ч. чаша) • Mopkoвu, нарязани (1/2 ч. чаша) • жито, царевица (1/4 ч. чаша) • пащърнаk (1/3 ч. чаша) • грах (1/3 ч. чаша) • печени kартофи (1/3 ч. чаша) • варени kартофи (1/3 ч. чаша) • пьржени kартофи (5 бр.) • kартофено nюpe (1/5 ч. чаша)
Плодове:
Банани (1/3 бр. ) • червени боровинkи (1/4 ч. чаша) • фурми (2 бр.) • cмокини (1 бр.) • сини сливи (2 бр.) • стафиди (1 с. л.)
Зърнени храни и хлябове:
Хляб, пълнозърнесm (1/2 фuлuя) • хляб, бял (1/2 фuлuя) • царевuчно нuшесmе (4 с. л.) • kyckyc (14 2) • kpoacaн, без пълнеж (1/4 бр.) • понuчkа, без пълнеж (1/4 бр.) • варена юфkа (1/4 ч. чаша) • nykaнku (2 ч. чашu) • варен kафяв орuз (1/5 ч. чаша) • варен бял орuз (1/5 ч. чаша)