Страхотни рецепти с извара!

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пай с извара и кисело-сладки ябълки
106890

Пай с извара и кисело-сладки ябълки

Продукти

За 12 порции: 150 г маслени бисквити, 125 г краве масло, 1 ванилия, 5 яйца, 180 г захар, 2 супени лъжици лимонов сок, 2 чаени лъжички настъргана лимонова кора, 500 г мазна извара, 500 мл сметана, 1 пакет ванилов пудинг, 3-4 ябълки, 6 супени лъжици коняк, 3 супени лъжици ябълково желе.

Приготовление

1. Бисквитите слагаме в пакет и ги натрошаваме с помощта на точилка. Постиламе в разглобяема форма с диаметър 26 см хартия за печене. Малко повече от половината от кравето масло разтопяваме на водна баня и го смесваме с бисквитите. Сипваме маслената маса във формата, изравняваме я и я притискаме плътно. Слагаме я в хладилника.

2. Разбиваме яйцата със 150 г захар, лимоновия сок и кората. Смесваме изварата, сметаната, праха ванилов пудинг и ванилията.

3. Изчистваме ябълките и ги нарязваме на парченца. Задушаваме ги в останалото краве масло със захар и коняк. Загряваме фурната до 180 градуса. Сипваме яйчения крем върху бисквитената смес, отгоре нареждаме парченцата ябълка. Печем пая около 60 минути.

4. В малка тенджерка стопляме желето. Изваждаме готовия пай и още горещ го намазваме с ябълковото желе. Оставяме го да изстине и го поръсваме по желание с пудра захар.

Време за приготвяне - 50 минути.

В една порция се съдържат 480 ккал, белтъчини - 11 г, мазнини - 32 г, въглехидрати - 37 г.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft