Печени чушки пълнени с моркови и магданоз
Продукти:
5 кг червени чушки
1 кг моркови
1 кг зеле
400 мл оцет
400 мл олио
1 ч.ч. захар
магданоз
сол
Приготвяне:
Опичаме чушките и поставяме в затворен съд, като всеки ред поръсваме с малко сол. Обелваме чушките и ги слагаме в емайлирана тенджера, където ги заливаме с оцета, олиото, захарта и сол. Объркваме ги и ги оставяме да постоят половин-един час в тази смес.
През това време си подготвяме плънката. Морковите настъргваме на едро ренде, а зелето нарязваме на ситно. Изваждаме чушките, слагаме за няколко минути морковите в сместа, след което ги отцеждаме и пълним половината чушки. Останалите чушки пълним със зелето, което също потопяваме за няколко минути в маринатата. Така приготвените чушки нареждаме плътно в буркани, като помежду им ръсим пресен магданоз и по желание обелени скилидки чесън. Заливаме ги с прецедената марината и стерилизираме 1 час.