Пиле на фурна рецепти

вход през zajenata.bg
311151

Пиле на фурна в марината

пилешко месо - 1 пиле
картофи - по преценка
сок - сокът от 1 лимон, 1 портокал, 1 мандарина и 1 грейпфрут
риган - на вкус
своев сос - на вкус
черен пипер - на вкус
чили - на вкус
червен пипер - на вкус
сол - на вкус

Разфасовайте пилето в тава. Полейте обилно с цитрусовия сок (прясно изцеден). После добре поръсете и оваляйте със соев сос. Не добавяйте сол - соевият сос може да даде достатъчно солен вкус и да рискувате пресоляване на ястието. По желание сложете малко черен пипер. Така маринованото месо оставете да постои поне 20 минути. Докато то поемам маринатата пригответе картофите.

Избелете ги и ги нарежете като за пържене, но не прекалено тънко. Изсипете ги в тава. В чашка сложете малко зехтин (или олио) и към него прибавете риган и чили на вкус. Поръсете самите картофи равномерно с черен пипер, сол и малко количество червен пипер (по желание) и добавете чаша вода.

Сложете двете тави едновременно във фурната, като от време на време променяте позициите им.
За пилето - на определени интервали обръщайте порциите и поливайте с маринатата.

За картофите - когато започнат да се зачервяват ги напръскайте със сместа от зехтин, риган и чили. Сервирайте печено пиле с пикантни картофи топло. 

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft