Пиле на фурна рецепти

вход през zajenata.bg
311169

Пиле на фурна с бира

 цяло пиле
1 стъклена бутилка бира Каменица
1 ч.л. червен пипер
1/2 с.л. олио
стрък розмарин
сол на вкус

Измивате пилето и с олиото, червения пипер и солта му правите цялостен масаж на тялото. След това идва ред на Каменицата. Защо пък Каменица, не може ли Шуменско, Пиринско....? Сега ще видите, формата й е по-удобна. Нахлузвате на горкото пернато бутилката от към трътката, та чак докато му се покаже през гърлото. Отваряте бутилката, натиквате в нея розмарина и изправена я слагате в тавичка. Тавичката в незагрята фурна, после отдолу на 4, горе на 3 и оставяте да се пече. Когато температурата се вдигне достатъчно бирата започва да кипи и през цялото време облива на ситни ручейчета пилето. 5-6 минути след като е извряла пилето е готово. При използването на бутилката се получават два допълнителни ефекта: Практически пилето се пече на грил, без да има нужда от връткане и понеже бутилката е нагрята над 100 гр. действа като допълнителен реотан вътре в самото пиле.
 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft