Пиле на фурна рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пиле с къри и ориз на фурна
311151

Пиле с къри и ориз на фурна

пилешко месо - около 600 г
соев сос - на вкус
ориз - 500 г
мазнина - 1 к.ч. растителна
къри
гъби - 150 г, от буркан
черен пипер
сол
бульон - 1 пилешки
лук - 2 - 3 глави

Пилешкото се натрива с къри и малко сол и се оставя да престои за половин час със соевия сос. Лукът се почиства, наситнява и запържва с сгорещената мазнина, след което се добавят гъбите.

Когато омекнат се добавя и измитият ориз. Запържва се за минута-две, след което се прехвърля в тава.

Оризът се овкусява със сол, черен пипер, пилешки бульон и се залива с 5 ч.ч. вода. Прибавя се и пилешкото, разпределя се равномерно в тавата и се слага да се пече в умерена фурна до готовност. 

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft