13 Февруари 2013
311151
Пиле на фурна с бял ориз
Пиле с къри и ориз на фурна
Пиле в плик на фурна
Пиле на фурна с бира
Пиле на фурна с млечен сос
Пиле на фурна в марината
Пиле на фурна с чесън и джинджифил
Пиле на фурна с картофи
Пиле с къри и ориз на фурна
пилешко месо - около 600 г
соев сос - на вкус
ориз - 500 г
мазнина - 1 к.ч. растителна
къри
гъби - 150 г, от буркан
черен пипер
сол
бульон - 1 пилешки
лук - 2 - 3 глави
Пилешкото се натрива с къри и малко сол и се оставя да престои за половин час със соевия сос. Лукът се почиства, наситнява и запържва с сгорещената мазнина, след което се добавят гъбите.
Когато омекнат се добавя и измитият ориз. Запържва се за минута-две, след което се прехвърля в тава.
Оризът се овкусява със сол, черен пипер, пилешки бульон и се залива с 5 ч.ч. вода. Прибавя се и пилешкото, разпределя се равномерно в тавата и се слага да се пече в умерена фурна до готовност.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари