Пилешко, или агнешко с млечен сос
Картофи с млечен сос
Тиквички с млечен сос на фурна
Риба с млечен сос
Салата с млечен сос
Крокети с млечен сос
Как се прави млечен сос
Млечен сос с кашкавал и картофи
Пиле фрикасе
Сос бешамел
Пиле фрикасе
Бялото месо от 1 пиле, предварително сварено, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 яйце, 5 с. л. брашно, пилешки бульон, около 100 гр настърган кашкавал, черен пипер, сол, краве масло или олио.
Брашното се запържва в мазнината и се залива с пилешкия бульон, като се бърка непрекъснато за да не стане на бучки. След като поври и се сгъсти, кашичката се застройва с разбърканите яйце и прясно мляко (може и кисело), добавя се обезкостеното и нарязано на малки парченца бяло пилешко месо. Подправя се с черен пипер и сол. Фрикасето се сервира поръсено с настърган кашкавал.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари