Пилешко, или агнешко с млечен сос
Картофи с млечен сос
Тиквички с млечен сос на фурна
Риба с млечен сос
Салата с млечен сос
Крокети с млечен сос
Как се прави млечен сос
Млечен сос с кашкавал и картофи
Пиле фрикасе
Сос бешамел
Сос бешамел
500 мл прясно мляко, 2 супени лъжици масло, 2 супени лъжици брашно, 1/2 чаена лъжица сол, прясно смлян черен пипер и по желание: малко настъргано индийско орехче и 50 г кашкавал
Маслото се стопява в тенджера на тих огън, добавя се брашното и се бърка с дървена лъжица около 2 минути. Добавя се млякото при непрекъснато разбъркване, докато се получи хубава каша, но без сосът да завира. Посолява се и за екстра може да се добави настърган кашкавал и индийско орехче, които му придават много приятен аромат и вкус.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари