10 Март 2017
170991
Пилешки дробчета на тиган
Дробчета по селски бърза рецепта
Дробчета на фурна рецепта
Пилешки дробчета с гъби и лук
Пилешки дробчета пане
Пържени пилешки дробчета рецепта
Пилешки дробчета с лук в масло
Пилешки дробчета с ориз
Пилешки дробчета с гъби и лук
Необходими Съставки
- пилешки дробчета - 500 г
- гъби - 350 г пресни
- лук - 1 - 2 глави
- черен пипер
- къри
- соев сос - 1 с.л.
- универсална подправка - 1 ч.л. унисос
- олио - 8 с.л.
- масло - 1 ч.л.
- пушен червен пипер - 1 к.л.
- оцет
- сол
- магданоз - пресен
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и нарязваме пилешките дробчета. Гъбите белим, измиваме и нарязваме на филийки.
- Слагаме в подходящ съд, наливаме вода, прибавяме сол и няколко капки оцет и сваряваме за 10 минути. Готовите гъби изваждаме от водата и нарязваме на малки парченца.
- Лука белим и нарязваме на едри парчета. В тенджерка наливаме олио (8 с.л.) и прибавяме краве масло (1 ч.л.) . Слагаме пилешките дробчета и похлупваме съда с капак. Задушаваме за минута-две.
- После махаме капака и ръсваме къри на вкус, черен пипер на вкус, соев сос (1 с.л.) и унисос (1 ч.л.). Прибавяме лука и отново слагаме капака, докато си промени цвета и тогава прибавяме сварените гъби.
- Пържим няколко минути и като останат на мазнина, подправяме с пушен червен пипер (1 к.л.). Сервираме мезето с пресен магданоз.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари