Пица с патладжани
250 г моцарела
150 г настърган кашкавал
2 патладжана
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
1/2 глава червен лук
100 г пушен кашкавал
3 с. л. доматено пюре
зехтин
подправки (по желание)
Използвани рецепти:
Основно тесто за пици, фокачи и др.
Приготвяне:
ТЕСТО
• Патладжаните се нарязват на кръгчета и се посоляват.
• Оставят се за 20 минути.
• Измиват се със студена вода и се подсушават.
• Леко се запържват на сух тиган.
• Тестото се разточва.
• Отгоре се намазва с доматено пюре и се поставя моцарела, нарязана на филийки.
• Поръсват се с 1/2 от настъргания кашкавал.
• Поставят се кръгчета патладжани, лук и чушките, които са нарязани на тънки полумесеци.
• Отгоре се поръсват с останалия настърган кашкавал и се поставят парченца пушен кашкавал.
• Пицата с патладжани се напръсква със зехтин и се подправя на вкус.
• Фурната се загрява на 250 С.
• Пицата с патладжани се пече около 16 минути.