Пияни пържоли
Пияни пържоли
рецепта за пияни пържоли с бира от немската кухня
6 свински пържоли (от врата)
3 глави лук
1 чаена чаша бира
3 филии черен хляб
1 чаена лъжичка кимион
кората от един лимон
2 супени лъжици мас
1 глава чесън
2 супени лъжици брашно
2 чаени чаши месен бульон (от кубче)
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус.
Пържолите се посоляват и наръсват с черен пипер. Изпържват се в сгорещената предварително мас. Вадят се и се държат на топло.
В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук, а след това и брашното.
Средата на филиите хляб се залива с бульона и бирата и се прибавя към запръжката. Слагат се дафиновите листа, скилидките чесън, нарязани на половинки. Отгоре се поставят пържолите и се оставят да врат на слаб огън.
Малко преди да се свали яденето от огъня, се прибавят кимионът и лимонените кори, настъргани на ситно ренде.