Пържоли по ловджийски
ПРОДУКТИ:
4 бр.свински пържоли
150 грлук кромид стар
100 грмасло
250 грарпаджик
200 млвино бяло
100 гркренвирши
150 гргъби
100 гршунка
30 грбрашно тип 500
20 млдоматено пюре
4 грчерен пипер млян
1 бр.дафинов лист
1/2 вр.магданоз пресен
ПРИГОТВЯНЕ:
1. Начукайте пържолите и ги поръсете със сол и черен пипер
2. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете леко от двете страни
3. В същата мазнина задушете лука, гъбите, нарязани на ивици, доматеното пюре и 2 супени лъжици брашно
4. Изсипете виното в сместа и малко топла вода (бульон), за да я разредите
5. Посолете на вкус, подправете с дафиновия лист и черен пипер и оставете да къкри 10-15 минути
6. Към готовия вече сос прибавете нарязаните на ивици и леко запържени кренвирши и шунка
7. Добавете обелените и задушени лукчета и ситно нарязания магданоз
8. Отново кипнете соса и до поднасянето го съхранявайте на водна баня
9. При сервирането полейте пържолите първо със соса и гарнирайте с пържени картофи
Може да гарнирате и със задушени в масло зеленчуци.