Лесни постни сладки рецепти

вход през zajenata.bg
436140

Постни лимонови сладки

1 ч.ч брашно
1/2 ч.ч лимоново нишесте
1/2 ч.ч пудра захар
3/4 ч.ч маргарин
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. лимонова кора
ванилия

За пълнежа:
1/2 ч. ч захар,3 с. л. лимонов сок, 1 с. л. настъргана лимонова кора, 1 с. л. царевично нишесте, 1 с.л. растителен маргарин, щипка сол
пудра захар за поръсване

Брашното, маслото, захарта и нишестето се разбиват с миксер или с кухненски робот. Добавят се лимоновият сок, лимоновата кора и ванилията. Омесва се на топка и поставя в хладилник за 1 час.

Фурната се загрява на 160 С. От тестото се оформят топчета с големина на орех. Редят се в тава, покрита с хартия за печене. Всяко топче се притиска в средата, така че да се получи вдлъбнатина почти до дъното. Наредените сладки се поставят във фризер за 10 мин да стегнат отново. Пекат се около 12-14 мин до леко зачервяване.Оставят се да се поохладят за 5 мин както са в тавата, след което се преместват в поднос за пълно изстиване. Поръсват се с пудра захар и оставят около половин час.
Кремът се приготвя, като се разбива нишестето с лимоновия сок, солта и захарта. Слага се да заври на котлон до леко сгъстяване. Маха се от огъня и поставя маргарина и лимоновата кора. Разбърква се до пълното поемане на маргарина и се охлажда.
Вдлъбнатините на напълно изстиналите сладки се пълнят с крема. Хубаво е преди консумация сладките да са престояли няколко часа или една нощ. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft