Свински гърди рецепти

вход през zajenata.bg
287848
Свински гърди с картофи

Свински гърди с картофи

1 килограм свински гърди (месото може да бъде с ребрата, може да бъде и предварително обезкостено)
1 килограм картофи
1 глава стар кромид лук
1 чаена чаша вино
1 глава стар кромид лук
3-4 супени лъжици олио
сол и млян черен пипер на вкус

1. Ако месото не е обезкостено се нарязва на тънки парчета по ребрата, а обезкостеното месо се нарязва на парчета с горе долу същата дебелина;
2. Запържва се леко в загрятото на дъното на тенджера олио и след това се посолява, поръсва се с черен пипер, добавя се и почистеният измит и нарязан на ситно лук;
3. Оставя се да се задуши така за кратко и след това се залива с виното и вода колкото всичко това да покрие месото, оставя се да ври докато то почти се свари;
4. През това време картофите се почистват, измиват и нарязват на парчета като за пържене, след това се сипват в тавата в която ще се пекат, заливат се с бульона от месото, а то, се подрежда между тях;
5. Така подготвено ястието се поставя в загрята силна фурна, на най-ниската и част и се пече докато картофите станат готови, за това време месото е напълно готово и и хванало хрупкава коричка;
6. Поднася се веднага и по желание може да се поръси с прясно смлян черен пипер или пипер меланж.  

1 2
3
4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft