Свински гърди със зеленчуци
1 кг свински гърди (не много тлъсти)
1 круша
1 ч.л. джинджифил
2-3 скилидки чесън
2 с.л. соев сос
2 с.л. ракия
2 с.л. сусам
2 с.л. зехтин
1 ч.л. мед
2 круши
2 моркова
200 гр броколи
1 стрък праз лук
Скилидките чесън се нарязват на ситно и се пресоват. Добавят се подправките, зехтинът, ракията, соевият сос и медът. Разбърква се и се добавя настърганата на ренде круша. Сместа се пуска в блендера на пулс, за да се получи гъсто пюре. Свинските гърди се нарязват на ребърца, ако е необходимо част от мазнината се отделя. Намазват се с мазнината и се оставят да се мариноват за няколко часа в хладилника, загънати с тънко фолио.
Върху тавата на фурната се поставя скарата и се наливат около 200 мл вода. По този начин се получава скара, на която можем да приготвяме месо, като след това е много лесно за почистване. Върху скарата подреждаме свинските ребърца и включваме фурната на 200 градуса. Свинските ребърца се пекат така около 50 мин, като от време на време се обръщат. Когато са почти готови, се изваждат, намазват се с останалата марината и на скарата се подреждат нарязаните на парчета круши, моркови, броколи (накъсано цветчета) и нарязана на пръчки бяла част на праз лука. Когато ребърцата са готови се изваждат и се сервират с запчената гарнитура. Поднасят се с червено вино.