
Славянски гювеч с месо за Ивановден
Необходими Продукти
свинско месо - 300г
картофи - 5-6 бр. средно големи
гъби от малките бурканчета консервирани
домати от консерва или готов гювеч /продават ги в магазините/
лук - 2 средни глави
морков 1 средно голям
яйца - 4 бр
червен пипер
олио
сол
Приготвяне или как се готви ястието
Нарязаното свинско месо на парчета се осолява и се пуска в сгорощеното олио да се изпържи. Добавят се лука и червения пипер, след това 3-4 супени лъжици от доматите, цялото бурканче с гъби със сока и всичко се оставя под капак за около 10 мин. След това се добавят останалите домати и морковите. Всичко ври около 1 час на газов кутлон /понеже готвя на такъв/. След като месото е почти готово се добавят обелените и нарязани на по-едри кубчета картофи, посолява се на вкус, /може да се сложе и 1 кубче зеленчуков булъон/ и се задушава за около 30 мин. Накрая се счукват и 4-те яйца и се изчаква докато се сварят. По желание гювеча може да се сложи във фурната да се запече.
Да ви е сладко!!!