23 Март 2013
180159
Глухарче и названията му в България
Корените и листата на глухарчето при заболявания на черния дроб, жлъчката
Какво лекува глухарчето
Листата на глухарчето са всепризнати за салата от французите
Как да събираме и съхраняваме билката глухарче
Глухарче при болните от диабет
Диетата с чай от глухарче и грейпфрут
Суфле с листа от глухарче
Салата с листа от глухарче
Кафе от глухарче
Глухарчето като подправка за супа
Суфле с листа от глухарче
(4 порции по 305 калории)
300 г листа от глухарче , 100 г киселец , 2 яйца, 2 с. л. брашно, 300 г прясно мляко, 50 г кашкавал, 1 с. л. галета, 50 г масло.
Почистените и измити листа от глухарче и киселец се нарязват на ситно и се задушават в малко вода. Брашното се препича до златист цвят, добавя се половината от маслото и се бърка до получаването на трохи. Размива се с млякото и се смесва с глухарчето и киселеца. Кипва се и се сваля от огъня, с непрекъснато бъркане се сипват разбитите жълтъци. След тях се слагат разбитите на сняг белтъци. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с галета форма. Отгоре се стърже кашкавалът и се слагат парченца от останалото масло. Пече се в умерена фурна.
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари