Какво да сготвя набързо в събота и неделя

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тимбали със зеленчуци и извара
424018

Тимбали със зеленчуци и извара

400 г грах от консерва или дълбоко замразен
1 глава лук
2 супени лъжици масло
сол, прах чили
100 мл зеленчуков бульон
200 г извара, 20 г настърган кашкавал
20 г намачкано сирене, 3 яйца
пипер, индийско орехче
За соса:
150 г малки морковчета, 1 чушка
30 г масло
250 мл мляко, 150 г сос бешамел
майорана, мащерка, черен пипер, индийско орехче

Оставете граха да се размрази. Накълцайте ситно лука и го запържете в масло. Прибавете граха и оставете да се позадуши. Подправете със сол и прах чили. Налейте бульона, оставете 10 мин да поври и го изстудете. Загрейте фурната на 190 градуса. Смесете млечните продукти с яйцата, прибавете към омекналия грах, подправете с пипер и настъргано индийско орехче. Тази смес поставете в 4 огнеупорни купички и на водна баня печете във фурната, покрити с алуминиево фолио 45 минути. Изчистете морковите. Чушката нарежете ситно и запържете в горещо масло. Прибавете морковчетата и оставете при умерена температура да се задушат. Долейте мляко, поръсете сол и пипер и оставете около 20 мин да се задушават, до омекване. Оставете морковчетата да поизстинат и ги пюрирайте със соса, прибавете подправките. Загрейте отново и залейте извадените от купичките тимбали.

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft