Тутманик рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тутманик с прясно и кисело мляко
320785

Тутманик с прясно и кисело мляко

около 1100 г брашно, 1 чаша прясно мляко, 1 кофичка кисело мляко, 1 яйце, 3 лъжици олио, 1 лъжица захар, мая колкото локумче, 1 лъжичка сода бикарбонат.

Сложете в купа киселото мляко (със стайна температура), яйцето, олиото, захарта, маята, разтворена в хладкото прясно мляко, солта и содата и разбъркайте. С тази смес и 1 кг пресято брашно замесете тесто. Месете го десетина минути, като прибавяте по малко от останалото брашно. Намажете тестото обилно с олио и го сложете в по-голям найлонов плик (удвоява обема си). Дръжте в хладилника (запазва се 4-5 дни) и вземайте от него, когато е необходимо. Измесете го с малко олио и оставете около 1 ч да втасва. От това тесто могат да се приготвят погачи, пици, кифли, мекици, тутманик.

1 2 3 4 5 6 7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft