22 Февруари 2013
320785
Тутманик с прясно и кисело мляко
Тутманик с плънка от круши
Средногорски тутманик
Хасковски тутманик
Тутманик със сирене и свинска мас
Дупнишки тутманик
Овчарски тутманик
Тутманик от Придоп
Тутманик с прясно и кисело мляко
около 1100 г брашно, 1 чаша прясно мляко, 1 кофичка кисело мляко, 1 яйце, 3 лъжици олио, 1 лъжица захар, мая колкото локумче, 1 лъжичка сода бикарбонат.
Сложете в купа киселото мляко (със стайна температура), яйцето, олиото, захарта, маята, разтворена в хладкото прясно мляко, солта и содата и разбъркайте. С тази смес и 1 кг пресято брашно замесете тесто. Месете го десетина минути, като прибавяте по малко от останалото брашно. Намажете тестото обилно с олио и го сложете в по-голям найлонов плик (удвоява обема си). Дръжте в хладилника (запазва се 4-5 дни) и вземайте от него, когато е необходимо. Измесете го с малко олио и оставете около 1 ч да втасва. От това тесто могат да се приготвят погачи, пици, кифли, мекици, тутманик.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари