22 Февруари 2013
320801
Тутманик с прясно и кисело мляко
Тутманик с плънка от круши
Средногорски тутманик
Хасковски тутманик
Тутманик със сирене и свинска мас
Дупнишки тутманик
Овчарски тутманик
Тутманик от Придоп
Хасковски тутманик
Продукти: яйца 3 бр., натрошено сирене 200 г (1 чаена чаша), краве масло 125 г (1 пакетче), кисело мляко 200 г (1 чаена чаша), сода бикарбонат 5 г (1 чаена лъжичка), малко ким, брашно.
Разбиват се яйцата и се разбъркват с киселото мляко, содата, сиренето и разтопеното масло, като същевременно се прибавя и брашно, докато се получи немного гъсто тесто. Тестото се изсипва в намазана с масло тава, поръсва се с ким и се пече. Опеченият тутманик се нарязва на квадрати и се поднася с кисело мляко или компот. След изваждането му от фурната може да се поръси с пудра захар.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари