3 Февруари 2013
26904
Както и останалите подправки, така и кориандърът е достъпен целогодишно по магазините, доставяйки ни отчетливият си аромат, напомнящ цитрусови кори и градински чай.
Плодът на растението кориандър се състои от две семки, които като се изсушат, се превръщат в парченцата, които използваме за подправка. Когато са сурови семената са жълто-кафеви на цвят с надлъжни ивици. Кориандърът се продава на цели зърна или под формата на прах.
Кориандърт се счита и за подправка, и за билка
Какво съдържа кориандърът
Как да съхраняваме кориандър
Употребата на кориандър в кулинарията
Кориандърът действа защитно срещу салмонела
Плодовете на кориандъра стимулират
Кориандърът се използва като газогонно средство
Плодчетата на кориандъра не са отровни, но внимавайте
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари