27 Януари 2013
359437
Ястие с червена леща
Кюфтета от червена леща
Крем супа от червена леща
Червена леща с праз
Бърза супа с червена леща
Турска супа с червена леща
Червена леща с кренвирши
Крем супа от червена леща
Червена леща с кренвирши
праз - 2 средни стръка
чесън - 3 - 4 скилидки
моркови - 1 настърган
червена леща - 2 ч.ч.
картофи - 3 - 4 броя
кренвирши - 3 - 4 броя пилешки
олио - 80 мл
червен пипер - 2 шипки
черен пипер - на вкус
къри - 1 к.л.
чубрица - по желание
Загрейте мазнината в тенджера. Запържете скълцания праз и настъргания морков, след което добавете наситнения чесън и нарязаните на парченца кренвирши.
Бъркайте, докато се запържат и добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Объркайте отново и долейте вода. Прибавете лещата и оставете да се вари, докато картофите и лещата омекнат.
При нужда доливайте още топла вода, като количеството на течността на ястието е по ваше желание. Накрая овкусете с всички подправки и снемете от котлона.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари