Червена леща рецепти

вход през zajenata.bg
359437

Червена леща с праз

2 стръка праз (бялата част)
250 мл пилешки бульон
100 гр червена леща
1 с.л. масло
5 с.л. сметана
2 с.л. горчица
1/2 връзка магданоз, наситнена
сол и пипер
малко лимонов сок
малко захар
Празът измивате, подсушавате и нарязвате на шайби. Задушавате в маслото. Заливате с пилешкия бульон и задушавате още 5 минути, като покривате с капак.
Лещата пъхате при праза и задушавате за около 1 минута. Прибавяте сметаната и горчицата. Овкусявате с черния пипер, солта, малко лимон и малко захар. Добавяте магданоза и разбърквате веднъж.
Сервирате.

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft