Рецепти за изкусителни шоколадови торти и сладкиши

вход през zajenata.bg
155613

Шоколадов пудинг

за една доза: 100 гр масло, 100 гр захар, 7 яйца, 100 гр бадеми, 250 гр шоколадов кувертюр (за готвене, горчив), 3 супени лъжици ситно стрити обикновени бисквити, 1 ракиена чашка ром, 2 чаени чаши сметана и 4 супени лъжици пудра захар за разбиването й, 2 пакетчета ванилия.

Маслото, захарта и жълтъците се разбиват на пяна. Прибавят се дребно нарязаните бадеми, стритите бисквити, разстопеният на водна баня шоколад и ромът. Накрая се примесват белтъците, разбити на сняг с 1 щипка сол и 1 капка лимонов сок или оцет. Сместа се изсипва във форма, обилно намазана с масло, и се вари 45 минути на водна баня.
Сметаната се разбива с предвидената за нея захар няколко минути, докато стане гъста и пухкава, и се ароматизира с ванилията.
Готовият пудинг, след като се охлади, се поставя в подходящ съд и се гарнира с разбитата сметана и настърган шоколад.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft