Шоколадов пудинг
за една доза: 100 гр масло, 100 гр захар, 7 яйца, 100 гр бадеми, 250 гр шоколадов кувертюр (за готвене, горчив), 3 супени лъжици ситно стрити обикновени бисквити, 1 ракиена чашка ром, 2 чаени чаши сметана и 4 супени лъжици пудра захар за разбиването й, 2 пакетчета ванилия.
Маслото, захарта и жълтъците се разбиват на пяна. Прибавят се дребно нарязаните бадеми, стритите бисквити, разстопеният на водна баня шоколад и ромът. Накрая се примесват белтъците, разбити на сняг с 1 щипка сол и 1 капка лимонов сок или оцет. Сместа се изсипва във форма, обилно намазана с масло, и се вари 45 минути на водна баня.
Сметаната се разбива с предвидената за нея захар няколко минути, докато стане гъста и пухкава, и се ароматизира с ванилията.
Готовият пудинг, след като се охлади, се поставя в подходящ съд и се гарнира с разбитата сметана и настърган шоколад.