Шпиковани пилешки филенца с боровинки и бяло вино
4 бр. пилешки филета
50 гр. сушени червени боровинки
200 мл. ликьор
100 мл. бяло вино
2 яйца
сух чесън
мащерка
риган
черен пипер
зехтин
сол
брашно
Накисваме сушените боровинки в половината ликьор. Оставаме докато набъбнат добре. През това време измиваме пилешкото филе и го слагаме в останалата част от ликьора и овкусяваме с мащерка, риган, сол и малко зехтин. След като боровинките са готови започваме да шпиковаме пилешкото от двете страни.
Шпикованото пилешко го панирам с брашно и яйца. Манатарките, които аз използвах са сухи. Накисвам ги в топла вода, за да възстановят обема си и отцеждам. В тигана слагам зехтин и прибавям манатарките, бялото вино, сух чесън и сол на вкус. Добър апетит! Готвенето като страст и въображение..