Ябълков сладкиш с карамел
3 яйца
- 1 1/2 ч.ч. захар
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 пакетче краве масло
- настъргана кора от лимон
- канела
- люспи от бадеми
- 2-3 ябълки или плод от компот
Начин на приготвяне:
В тавичка се смесва маслото и едната чаша захар. Слага се във фурната да се карамелизира леко сместа. Отгоре се поръсва с малко канела и малко настъргана кора от лимона. Нареждат се нарязаните плодове/по принцип рецептата е с плодове от компот*праскови, но аз я направих с пресни ябълки. майка ми я прави винаги с компот и сиропира с компота/. Разбиват се с миксер яйцата, останалата захар, брашното, бакпулвера и останалата част от настъргана лимонена кора.
Пече се на 220 градуса.
Като се извади се обръща и се сиропира със сока от компота, но аз изсипах още горещия останал карамел по тавата и го долях с малко водичка и изцеден ябълков сок. Сиропирах с тази смес. Отгоре поръсих с канела и бадеми. Стана страхотно с ябълките.