Ябълков сладкиш с кроасанчета
мини кроасанчета с крем 20 бр(4 малки пакета или 2 големи)
125 гр. краве масло
4 средно големи ябълки(800-100 гр)
4яйца 500 мл прясно мляко
канела
1-2 бр. ванилия
4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Ябълките се обелват, изчистват и нарязват на тънки (около 0.5 см)резенчета. С твърдо масло се маже дъното и страните на правоъгълната форма(около 1/3 от пакетчето) а останалото се слага да се стопи. Във формата плътно се нареждат кроасанчетата, върху тях ябълките, които се поръсват с канела и захарта и отгоре се залива на тънка ивица с разтопеното масло. Пече се в предварително затоплена умерена фурна(180-200гр)докато сатнат златисти ябълките(около 15-20 мин) През това време се приготвя смес от разбите яйца, мляко и ванилия. Сладкиша се изважда и залива с приготвената смес, след което се връща да се пече още 20 мин. Оставя се да изстине и се нарязва на порции. Съхранява се в хладилник покрит с капак или фолио!