16 Юли 2012
33879
Яжте цветни храни
Ако имате място, купете си фризер
Слагайте на трапезата прясна храна
Яжте определени ферментирали храни
Яжте само сладки храни, които се срещат в природата
Яжте цветни храни
Прастарата фолклорна идея, че добрата гозба трябва да е в няколко различни цвята, е още един пример за „бабини деветини", намиращи потвърждение в науката. Цветовете на много зеленчуци отразяват различните антиоксидатни фитохимикали, които те съдържат – антоцианини, полифеноли, флавоноиди, каронеоиди и т.н. Много от тях ни помагат да се опазим от хроничните заболявания, всеки по своя си начин, така че най-добрата защита е диетата, която съдържа и колкото се може повече фитохимикали.
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари