Какво да сготвим набързо за цяла седмица

вход през zajenata.bg
347209

Адана кебап ВТОРНИК

800 г мляно агнешко месо (кайма)
1 бр. малко твърдо хлебче
2 глава лук
1 ч.л. масло
1 скилидка чесън
2 бр. яйца
галета
1 ч.л. кимион на прах
2 ч.л. накълцан магданоз
черен пипер, сол
1 с.л. олио

Накиснете хлебчето в гореща вода. Сгорещете в тиган масло и задушете в него нарязаните лук и чесън. Сложете каймата в голяма купа. Изстискайте хлебчето от водата и го добавете в купата с месото. Натрошете хляба на ситно. Добавете цялото яйце, без да го разбивате. Добавете преди това задушените лук и чесън. Добавете смесените черен пипер и кимион и сол. Добавете магданоз. Смесете добре всички съставки, за да омесите хубава, добре смесена кайма. Ако стане прекалено мека, може да добавите галета. Намокрете ръцете си, оформете от каймата 8 кебапчета и ги нанижете на дървени шишчета. Поръсете кебапчетата със струйка олио. Поставете кебапчетата в скара тиган и ги запечете за 7-10 минути от всички страни.

* Поднесете ястието, полято със сос, приготвен на основата на кисело мляко. Гарнирайте Адана кебап с печени чушки или други зеленчуци на скара.
* Агнешкото месо в ястието от основната рецепта може да се замени с телешко. При този вариант: 800 г телешка кайма, 6 скилидки чесън, 1 връзка магданоз, 1 връзка пресен джоджен, 2 лъжици черен пипер, 1 ч.л. чили на прах, 1 ч.л. канела, 2 ч.л. кимион, 1 ч.л. къри на прах и сол. Нарежете на много ситно магданоза и джоджена и настържете или изстискайте чесъна с пресата за чесън. Прибавете подправките и останалите съставки към телешкото и омесете каймата. Оформете от нея кебапчета и ги нанижете на бамбукови пръчки. Изпечете ги на скара или във фурната за около 12 минути. Поднесете със салата.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft