16 Април 2012
347194
Задушени зеленчуци ПОНЕДЕЛНИК
Пълнени запечени картофи ПОНЕДЕЛНИК
Адана кебап ВТОРНИК
Пилешки хапки в тиган със сметана ВТОРНИК
Кайма в тиган СРЯДА
Пилешки дробчета с яйца на тиган СРЯДА
Зеленчуци на тиган скара ЧЕТВЪРТЪК
Боб с луканка на тиган ЧЕТВЪРТЪК
Прясно зеле с колбас на фурна ПЕТЪК
Картофи с бекон и сметана ПЕТЪК
Прясно зеле с колбас на фурна ПЕТЪК
1.2 кг прясно зеле
2 глави лук
3-4 скилидки чесън
4-5 бр. домати (или от консерва)
1/2 ч.ч. олио
сол (кубче телешки бульон)
по желание по клонче чубрица и копър (сухи или пресни)
250-300 г колбас
В тенджера под налягане се слагат олиото, ситно нарязаните лук, чесън, зеле и домати, сол (или кубчето бульон), 1 ч.ч. вода и подправките. Ври около 15 минути. Махат се клончетата подправки, всичко се прехвърля в тава, прибавя се нарязания колбас и се пече в силна фурна. Ястието може да се приготви и в обикновена тенджера, както и да се пече във фурната без предварително варене, но с добавка на повече вода. Резултатът е един и същ, само се удължава времето на готвене.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари