Задушени зеленчуци ПОНЕДЕЛНИК
2-3 бр. патладжани
1 бр. тиквичка
4 бр. домати
3 бр. чушки (зелена, жълта и червена)
2 клонки целина
2 глави лук
2 скилидки чесън
5 с.л. олио
1/2 ч.ч. сухо бяло вино
1 дафинов лист
връзка магданоз
сол
смлян черен пипер
1 ч.ч. зеленчуков бульон
Измиват се патладжаните и се нарязват на кубчета. Измива се и нарязва тиквичката на кръгчета с дебелина около 0.5 см. Обелват се доматите и се нарязват на кубчета. Чушките се почистват и измиват и се нарязват на тънки кръгчета. Целината се нарязва на ситно. Нарязват се лукът и скилидките чесън на ситно, после леко се задушават в загрятото олио. Добавят се целината, дафиновия лист, налива се виното и се задушава за 5 минути. Прибавят се останалите зеленчуци, залива се с бульона и се задушават докато омекнат.